Analysguiden publicerar en analys av Scandinavian Enviro Systems AB

Scandinavian Enviro Systems_Logo

Sveriges Aktiesparares Analysguiden har idag publicerat en uppdragsanalys av Scandinavian Enviro Systems AB.

Miljöteknik med potential

Scandinavian Enviro Systems har en patenterad teknik för att återvinna uttjänta däck. Den första anläggningen är i gång i Åsensbruk i Dalsland. Marknadspotentialen är stor, men bolaget har ännu inte några kunder.

Scandinavian Enviro Systems (SES) är ett miljö­teknikbolag som ska notera sin aktie på First North före midsommar. Bolaget gör en emission på maximalt 30 miljoner kronor riktad till allmänheten. SES har en patenterad teknik för återvinning av uttjänta bildäck och egen anläggning i Åsensbruk i Dalsland. Affärsidén är att dels sälja produkter från den egna anläggningen, dels sälja nyckel­färdiga anläggningar som bygger på den patenterade tekniken.

Om SES ska lyckas måste bolaget visa att tekniken fungerar. Hittills är resultaten från anläggningen positiva. Men bolaget behöver dessutom minst en referenskund innan det kan sägas ha etablerat sin lösning på marknaden.

Aktien har hög potential – men också hög risk. Emissionskursen är 20 kronor, vilket ger ett bolagsvärde på 434 miljoner kronor. Med konservativa antaganden för försäljningen av nyckelfärdiga anläggningar sätter vi riktkursen till 25 kronor. Potentialen är dock hög om SES lyckas sälja fler anläggningar än de två per år som ligger till grund för riktkursen.

Aktien kan också värderas hög­re om investerarna sätter samma relativvärdering som för Cassand­ra Oil, runt 800 miljoner kronor, som också saknar intäkter ännu.

Ladda ner fullständig analys:

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter