Birger Jarl Fondkommission går samman med Hedelius & Berthelius

Birger Jarl Fondkommission förvärvar verksamheten i corporate finance-boutiquen Hedelius & Berthelius (HB Partners), grundat av Henrik Hedelius och Tor Berthelius.

Bolagen kompletterar varandra väl. BFK har skapat en plattform för små och medelstora bolag där vi kan erbjuda spetskompetens inom corporate finance, analys och mäkleri. Hedelius & Berthelius är erkänt skickliga och har byggt upp ett imponerande kontaktnät och kundstock” säger Finn Johnsson, ordförande i Birger Jarl

H&B har genomfört affärer såsom försäljningen av e-handelsbolaget Skruvat.se till Scope Capital, Massolit Förlags förvärv av ICA-Gruppens Forma Books och Nordic Games förvärv av Game Stores Group. H&B blev under 2012 rankad som en av de ledande M&A-aktörerna i Norden av Thomson Reuters.

Henrik Hedelius blir chef för corporate finance och vVD på BFK. ”Det här ska bli riktigt roligt. Vi har mestadels arbetat med M&A och kapitalanskaffningar inom den onoterade sfären. Med BFK som plattform kan vi arbeta mer med publika transaktioner”, säger Henrik Hedelius.

BFK har idag ett komplett erbjudande inom corporate finance, mäkleri och analys. Bolaget är även exklusiv samarbetspartner till Aktiespararna av uppdragsanalyser, dvs analyser som är finansierade av bolagen själva.

”Vi bygger upp en komplett fondkommissionär som är inriktad mot mindre och medelstora bolag samt förmögna privatpersoner. Vi har medarbetare med lång erfarenhet och gedigen kompetens. På det viset kan vi konkurrera med de större bolagen, säger Anders Elgemyr, VD för BFK.

BFK är som bolag en ny aktör på marknaden men medarbetarna har alla mycket lång erfarenhet. Vi vänder oss mot små och medelstora fonder, företag och institutioner som vill ha en kunnig partner med stor transaktionserfarenhet och samarbeta med en aktör som ser lite annorlunda på marknaden. Vi gör de stora affärerna i de mindre bolagen.

Vi följer noggrant de stora trenderna i marknaden eftersom dessa är avgörande för tajmingen. BFK är ett värdepappersbolag med samtliga relevanta tillstånd från Finansinspektionen, bland annat aktierådgivning samt tillstånd för emissioner i publika bolag.

BFK är leverantör av analyser till Aktiespararna och CMC Markets.

Bolaget ägs av familjen Knutsson som bl. a. är större ägare i Betsson och Net Entertainment, samt av personalen.

För kontakt:
Anders Elgemyr, VD , 0704-96 18 15, anders.elgemyr(at)birgerfk.com,
Henrik Hedelius, vVD, chef corporate finance: 0722-10 40 88, henrik.hedelius(at)birgerfk.com

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter