Restaurang Bullwinkle’s: Sveriges näst lönsammaste krog år 2000

Av landets mest lönsamma krogar, sett i vinstmarginal, återfanns Bullwinkle’s på andra plats enligt en undersökning gjord av tidningen Restauranger & Storkök.

Restauranger & Storköks lista över de mest lönsamma restaurangerna bygger på årsredovisningen från år 2000 och omfattar jämförelser av resultat i förhållande till omsättning.

Restaurang Bullwinkle’s minskade omsättningen förra året med 2 % och resultatet efter finansiella poster minskade från 3,6 miljoner till 3,3 miljoner kronor. Således hade Bullwinkle’s än bättre nyckeltal år 1999.

– Vi har alltid trott på vårt koncept fastän första verksamhetsåret, 1993, var förlustbringande. Dock kommer vi inte i närheten av de fina nyckeltalen i år då krogen har varit stängd i fyra månader för en omfattande renovering säger VD:n, Michael Knutsson.

– Lokalerna var alltför nedgångna så vi beslutade för att totalrenovera krogen vilket har kostat drygt sex miljoner kronor. En vansinnig investering har det sagts av många men vi arbetar alltid på lång sikt och succén sedan nyinvigningen den 4 juli i år visar att det var en korrekt satsning.

Landets mest lönsamma restauranger vad gäller resultat i förhållande till omsättning:

1. Evas Paley Göteborg 30 %
2. Bullwinkle’s Stockholm 26 %
3. Wallmans Salonger Stockholm 24 %
4. Vasamuseets restaurang Stockholm 21 %
5. Palace Göteborg 20 %
6. Fenix Stockholm 19 %
7. Harry B James Stockholm 17 %
8. Atrium, Nationalmuseum Stockholm 16 %
9. Golden Hits Stockholm 16 %
10. Kolingen Stockholm 13 %

(Källa: Restauranger & Storkök, nr 8, 2001.)