GAIS tvingas lämna samarbete med Ladbrokes

GAIS avslutar idag sitt goda samarbete med Ladbrokes. Ett samarbete som inleddes 2002 under en tuff period i GAIS ekonomi. Ladbrokes har varit med som en stark partner i den sportsliga såväl som den ekonomiska framgång klubben har idag.

Christer Wallin, ordförande GAIS, påpekar ”Vi har verkligen uppskattat vårt samarbete med Ladbrokes och beklagar den senaste tidens händelseutveckling. Ladbrokes har haft en betydande roll för GAIS”.

GAIS och Ladbrokes har ett juridiskt bindande avtal. Ladbrokes har valt att inte påkalla avtalets giltighet för att på så sätt undvika att GAIS fortsatta möjligheter till idrottsframgångar äventyras av destruktiva sanktioner från Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Spel.

Trots erbjudande om ett mycket generöst mångmiljonavtal från Ladbrokes har GAIS tvingats att tacka nej. GAIS har under en längre tid varit utsatt för starkt tryck och regelrätta hot från Svensk elitfotboll (SEF) och Svenska Spel för att böja sig för en existerande konformitet inom superettan. Skrämselkampanjer från Svensk Elitfotboll och Svenska Spel sprider en rädsla inom Svensk fotboll som inte på något sätt gagnar dess utveckling.

Douglas Roos, Vd Ladbrokes Norden säger, ”Förhållanden inom den svenska fotbollen är mycket tveksamma. Avtalen kring den finansiering som den svensk elitfotboll tvingas skriva hämmar en mer sund, öppen och dynamisk utveckling av idrottsekonomin”. Douglas Roos fortsätter, ”Detta kan på sikt riskera svensk fotbolls roll inom den europeiska och internationella gemenskapen då finansieringen existerar inom ramen för ett olagligt system, det svenska spelmonopolet”.

Nicklas Kulti, sportchef Ladbrokes, påpekar att Ladbrokes har en långsiktig strategi för samarbetet med svensk idrottsrörelse. ”Vi sponsrar idag bland annat storklubbar som Manchester United, Arsenal och Chelsea avser framledes att vara långsiktig och stark partner även för svensk fotboll”.

 

————

Kontakt:

Douglas Roos, VD Ladbrokes Norden, 08-407 64 43, 070-735 21 25, douglas.roos@ladbrokes.se

Nicklas Kulti, Sportchef Ladbrokes Norden, 08-407 64 46, 0708-710 4222, nicklas.kulti@ladbrokes.se

Christer Wallin, Ordförande GAIS, 0708-18 96 30, christer.wallin@i-sport.se

Ladbrokes är världens största bookmaker och en del av Hilton Group PLC som är noterat på Londonbörsen.

Ladbrokes omsatte ca 94 miljarder kronor 2003 och sysselsätter 15 000 personer. Bolaget driver 2500 spelbutiker i Storbritannien, Irland och Belgien.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter