Ladbrokes vann viktig seger mot det holländska spelmonopolet

Efter fyra uppskjutna rättegångar vann Ladbrokes i onsdags en viktig seger mot det holländska spelmonopolet De Lotto. Den holländska domstolen avslog kraftfullt De Lottos anklagelser att Ladbrokes olagligen accepterar holländska kunder på sin internetsajt Ladbrokes.com.
Domstolen i Arnhem slog i onsdags fast att den holländska lagen som förbjuder utländska spelföretag att konkurrera i Holland, är i strid med EUs regler om konkurrens och fri rörlighet av tjänster (art. 49 Romfördraget).
Domstolen uttalade att det är mycket tveksamt om det holländska spelmonopolet har till avsikt att minska spelets sociala konsekvenser och argumenterade att det sannolikt verkliga motivet är att den holländska staten tjänar stora pengar på spel. En viktig bevisfaktor mot det gällande spelmonopolet var för den holländska domstolen de 25 miljoner Euro årligen som De Lotto lägger på marknadsföring.
Det är därför domstolens åsikt att holland idag inte uppfyller de krav som EG-domstolen beskrev i den s.k. Gambelli-domen från november 2003. Domstolen beslutade därför att fördjupa undersökningen för ett slutgiltigt beslut om det holländska spelmonopolet.
”Härlig läsning! Jag skulle vilja höra den svenska regeringens socialpolitiska motiv till det svenska spelmonopolet – särskilt i ljuset av att Svenska Spel och ATG varje år lägger över 1 miljard på reklam”, säger Douglas Roos, VD för Ladbrokes i Norden.
”Vi rycker allt närmare en avmonopoliserad spelmarknad där aktörerna tvingas ta ett seriöst socialt ansvar och där konsumenterna får bestämma var dom skall lägga sina spelpengar” avslutar Roos.
Den holländska domen finns tillgänglig på engelska för de som önskar.
—————
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Douglas Roos, VD Ladbrokes Norden, 08-407 64 43, 0707-35 21 25,
Ladbrokes är världens största bookmaker och en del av Hilton Group PLC som är noterat på Londonbörsen.
Ladbrokes omsatte ca 94 miljarder kronor 2003 och sysselsätter 15 000 personer. Bolaget driver 2500 spelbutiker i Storbritannien, Irland och Belgien. Ladbrokes.com har idag över 1 miljon medlemar.

 

 

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter