NordicBet ny huvudsponsor till SHL

NordicBet går idag in som ny huvudsponsor och exklusiv sportspelspartner till Svenska Hockeyligan (SHL) i en storsatsning på svensk ishockey. Samarbetet mellan NordicBet och SHL syftar till att utveckla ligan och ishockeyn, både vad gäller finansiellt stöd till klubblagen och engagemang för sporten i stort.

– Vi brinner för hockeyn som sport och vill erbjuda våra kunder marknadens främsta hockeyprodukt. Sponsorskapet är ett stort och viktigt steg för oss och vi visar att vi vill vara med och stötta och utveckla svensk hockey som ett av de ledande spelbolagen i Norden, säger Jesper Svensson, kommersiell chef NordicBet.

NordicBet är sedan tidigare engagerade i ishockeyn, inte minst genom sitt sponsorskap av europeiska CHL där även SHL är delägare.

– Hockeyintresset bland våra kunder är enormt och genom SHL vill vi stärka vår hockeyprodukt och synliggöra NordicBet mot miljontals hockeyfans runtom i Sverige och Europa. Det här är en långsiktig satsning som ger såväl oss som SHL möjlighet att växa ytterligare tillsammans, fortsätter Jesper Svensson.

SHL ser stora möjligheter att utveckla ligan och öka intresset för svensk ishockey både i Sverige och internationellt tack vare NordicBets närvaro på andra stora hockeymarknader i Norden och övriga Europa.

– SHL har letat efter en partner som vill arbeta brett i sitt sponsorskap och vill hjälpa till att utveckla ligan och ishockeyn. Både vi och NordicBet är övertygade om att samarbetet kommer bidra med just detta – det vill säga mer än bara pengar, säger Jörgen Lindgren, vd SHL.

Avtalet sträcker sig över två år med möjlighet till ett års förlängning.


För mer information vänligen kontakta:

Jörgen Lindgren, vd SHL, 0722-13 17 00, jorgen.lindgren@shl.se
Jesper Svensson, kommersiell chef NordicBet och Betsson Group, +356 790 324 20 Jesper.Svensson@betssongroup.com
Magnus Linder, global marknadschef NordicBet, +356 797 02 901 Magnus.Linder@betssongroup.com

NordicBet är ett internationellt spelbolag som grundades 2002 och är idag en del av Betsson Group. Bolaget ägs av Betsson AB (publ) som grundades 1963 och är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap List (BETS).