Stark årsdebut av Sebastian K.

Sebastian K. var stor i nederlaget när han i sin årsdebut fick ge sig med minsta möjliga marginal mot segermaskinen JL Cruze i Sun Invitational på Pocono Downs.

Lördagen den 3 juli var det dags för Sebastian K. och Åke Svanstedt att göra årets första start, den första efter över sju månaders frånvaro. Världsrekordhållaren stod för en förstklassig insats direkt i årsdebuten. Svensken såg länge ut att fixa segern men fick ge sig i sista stund mot den på förhand värsta konkurrenten Jl Cruze (e. Crazed), en häst som här tog 14:e seger in 16:e årsstarten.

Sebastian K, som travade världsrekord i fjol med 1.07,7 på samma bana, är inne på sin sista tävlingssäsong. Han kommer bara att göra sju-åtta starter till under 2015. Nästa stora uppgift är John Cashman Memorial på The Meadowlands i början av augusti. Då blir det svenskmöte med Elitloppsvinnaren Magic Tonight som ska tävla i USA i sommar. Magic Tonight kommer att köras av Örjan Kihlström.

Segertiden skrevs till 1.09,0/1.609 meter och det var en tangering av Elitloppsdeltagande Wind Of The Norths världsrekord för fyraåriga valacker på tusenmetersbana från den 28 juni 2014. Sebastian K. (e. Korean) kom också hem på 1.09,0. Tredjeplatsen gick till Gural Hanover (e. Crazed) på 1.09,2, medan Jonas Czernyson-tränade Hot Shot Blue Chip slutade oplacerad på 1.10,2.

Intervju med Michael Knutsson på Meadowlands kvällen för loppet

Intervju med Tristan Sjöberg i Standardbred Canada inför loppet

Loppet på YouTube:

ARTIKLAR:

Expressen

Aftonbladet

Travnet

USTA – United States Trotting Association

Inför loppet – Intervju med Tristan Sjöberg i Standardbred Canada