VD-skifte i Betsson

Efter sex år på Betsson, varav fyra år som VD och Koncernchef på Betsson AB, kommer Magnus Silfverberg lämna sin anställning i bolaget för en ny roll i en annan bransch. Betsson AB:s styrelse har beslutat att utse Pontus Lindwall till VD i Betsson AB tills en ny VD rekryterats. Pontus Lindwall är idag styrelsens ordförande och tillträder befattningen som VD och Koncernchef för Betsson AB den 20 juli 2015. Processen att rekrytera en ny VD inleds omedelbart. Pontus Lindwalls roll som styrelseordförande tas i samband med att han tillträder som VD och Koncernchef tills vidare över av nuvarande styrelseledamoten Lars Linder-Aronson.

Pontus Lindwall har de senaste fyra åren varit arbetande styrelseordförande i Betsson AB, och var dessförinnan VD och Koncernchef i bolaget under nio år. Betsson AB:s nuvarande VD och Koncernchef, Magnus Silfverberg, har varit anställd inom Betsson-gruppen sedan 2009. Han har lett bolaget som VD och Koncernchef sedan 2011 och kommer lämna sin befattning efter presentationen av resultatet för det första halvåret 2015.

”Jag har haft sex fantastiska år på Betsson. Bolaget har under den perioden mer än tredubblats i storlek och fyrdubblat sitt marknadsvärde. Jag är stolt över den resa som vi gjort, och att lämna Betsson har inte varit något lätt beslut. Jag lämnar dock ett bolag i toppform och med en stark kultur, och jag har stor tillförsikt till att Betsson kommer att fortsätta utvecklas väl framöver”, säger Magnus Silfverberg, VD och Koncernchef för Betsson AB.

”Magnus har verkligen bidragit till Betssons framgång och starka marknadsposition och det vill vi tacka Magnus för, samtidigt som vi önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär. Betsson-gruppen har idag ett starkt kundfokus och en tydlig strategi som vi avser fortsätta jobba efter”, säger Pontus Lindwall, Styrelseordförande i Betsson AB.

För ytterligare information, kontakta:

Pontus Lindwall, Styrelseordförande Betsson AB (publ), tfn: , pontus.lindwall@betssonab.com

Magnus Silfverberg, VD och koncernchef Betsson AB (publ), tfn: , magnus.silfverberg@betssonab.com

Malin Sparf Rydberg, Kommunikationsdirektör Betsson AB (publ), tfn: , malin.sparfrydberg@betssonab.com