Knutsson Holdings breddar portföljen och investerar i skogsmark

Fyra fastigheter på en totalarea av 520 ha bolagsskog har nu förvärvats av Knutsson Holdings AB. Förvärvet innebär att Knutsson Holdings diversifierar sitt innehav där både noterade och onoterade bolag finns representerade. ”Investeringen är långsiktig och just skogssektorn är något vi fått upp ögonen för”, säger Michael Knutsson, CEO på Knutsson Holdings.

Knutssonkoncernen är sedan tidigare genom intressebolag och investeringar verksamma inom bland annat online gaming, iGaming samt kontorshotell. Genom investeringen av skogsmark avser bolaget balansera sin portfölj – samt bana väg för fler möjligheter inom skogsindustrin. 

  • Investeringen är Knutsson Holdings första direkta investering av skogsmark, men förmodligen inte vår sista. Det finns både kunskap och intresse för skogsnäringen inom koncernen och vi ser förvärvet som en långsiktig investering som både kommer komplettera vår befintliga portfölj men också ge andra värden i form av engagemanget i att få utveckla och förvalta en skog i generationer framåt, säger Michael Knutsson CEO. 

Investeringen avser 520 ha skogsmark i Halland (Falkenberg, Halmstad, Ljungby samt Hylte) med gran-dominerad skog av bra bonitet och tillväxt.

  • Vi har ett långsiktigt perspektiv på denna investering och vår ambition är att bedriva ett hållbart och lönsamt skogsbruk. Vi ser stor utvecklingspotential i skogssektorn generellt, här finns både ekonomiska och naturmässiga värden att förädla, avslutar Michael Knutsson CEO. 

Knutsson Holdings AB har sedan tidigare även andelar i det svenska företaget GreenHold, specialiserat på skogsinvesteringar i Europa.

Skogsmarken såldes av Gysinge Skog AB via Ludvig & Co. Transaktionen beräknas vara klar under det tredje kvartalet 2021.

Presskontakt:

Jessica Karlsson: Mail: jessica@prproduction.se. Mobil: 070 352 41 20

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter Märkt