Rasta förvärvar Sveriges största vägrestaurang, Tönnebro Värdshus.

Rasta som under en längre tid sökt efter lämplig etablering längs E4:an i Norrland har träffat avtal om förvärv av rörelsen, Tönnebro Värdshus.

Tönnebro Värdshus ägs av Bernt Larsson som uppförde värdshuset för 25 år sedan vid de natursköna och vackra Noransjöarna, en mycket strategisk placering invid E4:an mellan Gävle och Söderhamn och väg 83 mot bl a Bollnäs och Järvsö.

Verksamheten omsätter ca 50 mkr i restaurang och butiken, dessutom säljs bensin,diesel och IDS(lastbilsdiesel) för ca 80 mkr. Vinsten i verksamheten förväntas inom en snar framtid uppgå till ca 5 mkr per år och kommer därmed att påverka Rastas nyckeltal positivt. Verksamheten övertas av Rasta den 1 april 2008.

Transaktionen genomförs via inkråmsförvärv av rörelsen och tecknande av ett 20-årigt hyresavtal med en omsättningshyra och minimihyra. Köpeskillingen för rörelsen erläggs via en kombination av kontanter och utgivande av nya aktier i Rasta Group AB(publ). Aktiedelen motsvarar ett värde av 5 mkr beräknat utifrån en genomsnittskurs under en period mellan avtals- och tillträdesdagen.

”Rasta är Sveriges ledande restaurangkedja efter vägarna och det är min övertygelse att Rasta genom sin vilja och kompetens kommer att vidareutveckla verksamheten på ett positivt sätt” säger Bernt Larsson, grundare och ägare till Tönnebro Värdshus.

”Det känns otroligt bra att vi får in Norrland på vår karta och att kunna göra det genom att förvärva välrenommérade Tönnebro Värdshus är en fin fjäder i hatten för oss” säger Dan Tervaniemi, huvudägare i Rasta Group.

För mer information kontakta:

Jan Bengtsson, VD Rasta Group AB

 031-725 95 02 alt. 0707-20 20 60

Bengt Larsson, VD Tönnebro Gruppen AB

 0270-340 00 alt. 0703-35 04 45

Rasta Group AB är listat på First North, och ”Certified Advisor” är Thenberg & Kinde Fondkommission AB, bolaget driver genom dotterbolaget Rasta Sverige AB Sveriges största kedja (19 st) av serviceanläggningar längs vägen och en varuhusrestaurang. Se även www.rasta.se.

Vidare drivs via dotterbolaget Ullevi Konferens och Kiosker AB all konferens, restaurang- och kioskverksamhet på Ullevi i Göteborg, en av Skandinaviens ledande utomhusarenor. Se även www.ullevi.info 

Rasta finns på följande platser:

Hallandsåsen, Snapparp, Sjöboda Öst/Väst, Tanum, Svinesund, Brålanda, Grums, Vårgårda, Mariestad, Ulricehamn, Brunstorp-Huskvarna, Götene, Ödeshög, Kalmar, Nyköpingsbro Öst/Väst, Mölletofta, Tönnebro och varuhusrestaurangen på KF i Strömstad.

Publicerat den
Kategoriserat som Historik